2016. december 19., hétfő

Könyvajánló - Afrikai terrorista és szakadárszervezetek...


Afrikai terrorista és szakadárszervezetek. - 2. bőv. kiadás
Budapest : Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely, 2016


A kötet 2015 tavaszán jelent meg a Honvéd vezérkar Tudományos Kutatóhely, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és az MH Geoinformációs Szolgálat gondozásában, ez a második, bővített kiadása. 
A kötet eredetileg belső honvédségi és minisztériumi használatra készült, de az elkészült kötetnek mégis komoly sikere volt: Országgyűlési képviselők, tudományos szervezetek, gazdasági szakemberek, az üzleti élet kulcsfigurái, oktatók, civilek próbáltak hozzájutni, ám kérésüknek csak a második, bővített kiadás alkalmával lehet eleget tenni a kereskedelmi forgalomba bocsátással.
A téma fontosságához nem fér kétség. Az egyre agresszívebb és könyörtelenebb (elsősorban iszlamista) terrorszervezetek a retorika szintjén már sokszor fenyegették Európát. A növekvő - és megállíthatatlannak tűnő - migráció következtében e fenyegetést a közeljövőben könnyen beválthatják. Ettől nem szabad megijedni, de figyelmen kívül hagyni sem lenne szerencsés - inkább fel kell készülni rá, és jó előre kidolgozni a megfelelő válaszokat. A fenyegetés megismeréséhez, a válaszok előkészítéséhez nyújt hatékony segítséget e kötet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése